V Rokytnici přibude 18 parkovacích stání

06.05.2021 16:02

VSETÍN – Pod areálem základní školy Rokytnice v ulici Okružní odstartovala v minulých dnech stavba parkoviště a oprava přilehlé komunikace. Stavební práce probíhají v úseku dlouhém 100 metrů od konce stávajících šikmých stání u domu č. p. 443 až po přístup k vchodu do domu č. p. 434.
„V rámci této akce vznikne v ulici Okružní osmnáct nových parkovacích stání a jedenáct dalších bude opraveno. Současně dojde v uvedeném úseku k opravě vozovky při zachování současného směrového a šířkového uspořádání,“ upřesnil starosta Jiří Růžička s tím, že zhotovitelem prací, na něž město vyčlenilo v rozpočtu 1,5 milionu korun bez DPH, je společnost OPEN RE-ECO, s. r. o. Provést by je měla do začátku července.
„Nejedná se přitom o jedinou investiční akci, která aktuálně v ulici Okružní probíhá. Společnost Swietelsky stavební, s. r. o., zde totiž od dubna provádí druhou etapu opravy komunikace  v úseku vymezeném nárožím bytového domu č. p. 445 a křižovatkou za mostem přes Rokytenku,“ připomněla tiskiová mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
„V rámci opravy, která si vyžádá z rozpočtu města 5,9 milionu korun bez DPH a potrvá rovněž do úvodu července, dojde nejen k opravě komunikace, ale také přilehlých parkovacích ploch a k předláždění chodníků na autobusových zastávkách či výměně přístřešků s lavičkou a odpadkovým košem. Zábradlí v místě pro chodce u základní školy bude nahrazeno silničním třímadlovým. Stávající zábradlí v místech u zastávky MHD Kotovo a na opěrné zdi parkoviště před domy čísla popisná 443 a 444 pak budou renovována,“ uzavřel starosta.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín