V centru Vsetína proběhne měření intenzity dopravy

30.05.2023 10:33

VSETÍN  - V průběhu tohoto týdne bude probíhat v ulicích U Hřiště a Nemocniční sčítání intenzity motorové dopravy prostřednictvím kamerového systému. Jeho provedení je nedílnou součástí žádosti o dotaci, o níž se chce město Vsetín ucházet na stavbu chodníků a cyklostezky v přednádražním prostoru.
„Specializovaná firma začne s instalací kamer v centru města během dnešních dopoledních hodin. Měření intenzity motorové dopravy bude probíhat do čtvrtku 1., případně až pátku 2. června,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
„V rámci druhé etapy přeměny přednádražního prostoru vybudujeme příští rok v okolí nyní stavěného dopravního terminálu a parkovacího domu kompletní novou infrastrukturu, tedy komunikace, chodníky a cyklostezku. A právě na chodníky a cyklostezku, jejichž stavba přijde na zhruba 25 milionu korun, máme šanci získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu až do výše 85 % uznatelných nákladů. Součástí žádosti o tuto dotaci je provedení měření intenzity dopravy, které proběhne v příštím týdnu v ulicích U Hřiště a Nemocniční,“ vysvětlil starosta Jiří Čunek.    
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Vsetín
Ilustrační foto: Archiv SNZK