V celonárodní soutěži Zelená informacím se Zlín umístil těsně za první desítkou

06.05.2021 07:31

ZLÍN - V soutěži o nejlepší prezentaci o životním prostředí na internetových stránkách měst s názvem Zelená informacím obdržel Zlín jedenáctou pozici při konkurenci 276 měst. Oproti minulému ročníku si tak Zlín o jednu příčku polepšil.
„Smyslem soutěže je najít nejzdařilejší prezentace životního prostředí na oficiálních internetových stránkách měst. Cílem soutěže je dále  motivovat města k uživatelsky přátelskému elektronickému publikování údajů o životním prostředí s využitím originálních forem a vhodných indikátorů,“ vysvětlila Vladimíra Pavlovová, vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství zlínského magistrátu. On-line vyhlášení výsledků již desátého ročníku soutěže se uskutečnilo na Den Země.
„Město Zlín se umístilo na 11. místě, což je zlepšení proti předchozímu roku o jednu příčku. Pozitivně byly hodnoceny informace monitorující stav životního prostředí ve městě a jejich dostupnost a dlouhodobé udržování obsahu poskytovaných informací,“ doplnil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.  
Soutěž Zelená informacím spojuje města, která si váží životního prostředí a chtějí se o to podělit se svými obyvateli. Stránky i samotná soutěž vznikají z vlastní iniciativy a nadšení lidí, kteří věří, že informační a komunikační technologie mohou životní prostředí měst zlepšit.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína