Turistická sezóna v Rožnově začíná

31.03.2023 09:16

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm pomalu začíná letošní turistická sezóna. Od prvního dubnového víkendu bude pravidelně v sobotu a v neděli otevřena od 10,00 do 16,00 hodin Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci. V průběhu velikonočních svátků pak bude otevřena od pátku 7. dubna až do pondělí 10. dubna.
„Jedná se o zahájení turistické sezóny s tím, že v období velikonočních svátků bude rozhledna otevřena nejen v sobotu a v neděli, ale také na Velký pátek a Velikonoční pondělí. Základní vstupné na Jurkovičovu rozhlednu je ve výši 40 Kč, snížené 20 Kč a děti do 6 let mají vstup na rozhlednu zdarma,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí. 
Dřevěná dáma nad Rožnovem vstupuje do své další sezony. Díky Národnímu muzeu v přírodě zůstává zachována možnost dostat se na rozhlednu nejen z parkoviště u Mlýnské doliny a lesoparkem, ale také přes areál Valašská dědina.
„A kolegové z městského úřadu opět připravují doplňkové akce a aktivity, jako například noční výhledy na Rožnov nebo komentované prohlídky. A já věřím, že se hosté přijíždějící do našeho města opět dostanou k Jurkovičově rozhledně a podívají se na Rožnov z výšky. Cílem je překonat v letošním roce počet 50 tisíc návštěvníků,“ řekl místostarosta města Tomáš Gross.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm