Trestaný zloděj ukradl zboží za necelé čtyři stovky

09.07.2022 08:44

ZLÍN - Krádež přáníček k narozeninám a plechovek cideru, k níž došlo ve čtvrtek 7. července v jednom ze zlínských supermarketů, může přivést 34letého muže z Otrokovic za mříže až na tři roky.
„Čtvrthodinu před polednem přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o dopadení zloděje zboží. Na místo tak vzápětí zamířila nejbližší motorizovaná hlídka. Po příjezdu strážníci zjistili, že se pachatel pokusil ukrást tři kusy narozeninových přání a dvě plechovky jablečného cideru v celkové hodnotě 390 Kč. Ty si ukryl při pochůzce po samoobsluze do kapes bundy a následně s nimi prošel bez zaplacení kolem pokladen. Jeho počínání však neuniklo zaměstnanci ostrahy, který mu zabránil v odchodu,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
Při zjišťování totožnosti přistiženého zloděje vyšlo najevo, že se nejedná v oblasti majetkových deliktů o žádného nováčka. V uplynulých třech letech byl totiž za obdobné jednání odsouzen nebo potrestán. „Tím pádem se opět zařadil mezi podezřelé z přečinu krádeže, na nějž pamatuje trestní zákoník až tříletým trestem odnětí svobody. Strážníci ho proto předali k dalšímu opatření hlídce Policie České republiky,“ dodal mluvčí městské policie.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín