Systém pro vydávání občanských průkazů a cestovních pasů v Kroměříži nebude fumkční

28.07.2021 16:06

KROMĚŘÍŽ - Dva dny na konci července, ve čtvrtek 29. a v pátek 30. července, nebude v provozu systém pro vydávání občanských průkazů a cestovních pasů. Důvodem jsou změny související s novým zákonem o občanských průkazech a s novelou zákona o cestovních dokladech.
„Nebude možné podat žádost o občanský průkaz a cestovní doklad, ani si vyzvednout hotové doklady,“ upozornila Ivana Bukovská, vedoucí radničního odboru občansko-správních agend.
Lidé si mohou přijít pro hotové doklady nebo si podat žádost o vystavení nových před odstávkou systému ve středu 28. července, nebo až po odstávce v pondělí 2. srpna.
Žádost o vydání občanského průkazu podle stávajícího zákona č. 328/1999 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti nového zákona, může občan podat nejpozději do středy 28. července. Občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem podle zákona č. 328/1999 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti nového zákona, a cestovní pas podle zákona č. 329/1999 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti novely zákona o cestovních dokladech, nelze převzít od 30. července 2021 do 1. srpna 2021.
„V době od 29. července do 1. srpna může občan požádat o vydání občanského průkazu bez strojově čitelných údajů podle zákona č. 328/1999 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti nového zákona, a to s dobou platností jeden měsíc. Během výše zmíněného termínu nelze podat žádost o vydání cestovního pasu podle zákona č. 329/1999 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti novely zákona,“ doplnil Jan Vondrášek, tiskový mluvší kroměřížské radnice.
Informace týkající se plánované odstávky na úseku občanských průkazů a cestovních dokladů jsou zveřejněny na webu ministerstva vnitra na odkazu Osobní doklady - Ministerstvo vnitra České republiky (mvcr.cz).

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž