Stoupa Cup přinesl i peníze pro nemocného Kubíka

03.08.2021 07:45

VSETÍN - Poslední červencovou sobotu se na hřišti za vsetínskou průmyslovkou odehrál patnáctý ročník hokejbalového turnaje Stoupa Cup, který se hraje jako vzpomínka na tragicky zesnulého Ondřeje „Stoupu“ Vaculíka. Kromě vynikajících sportovních výkonů přinesl úžasný charitativní počin.
„Poté, co v loňském roce znemožnila konání 15. ročníku pandemie koronaviru, se letos opět rozduněly mantinely hřiště za průmyslovkou a celkem osm týmů se utkalo nejprve ve dvou skupinách po čtyřech, ze kterých následně vždy dva nejlepší týmy postoupily do semifinále. První z nich musely po bezbrankové remíze rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl nakonec úspěšnější celek s názvem Jižní Čechy, jenž tak odsoudil favorizovaný Top Team k boji o třetí místo. Druhé semifinále nabídlo kanonádu družstva Thunder, které rozstřílel Borax v poměru 7:1. O majiteli poháru za třetí místo tradičně rozhodují samostatné nájezdy, v nichž byl úspěšnější Borax. Finálové utkání přerušil hned v úvodu déšť. Po pauze se na mokrém povrchu pokračovalo a vítězem se nakonec stal tým nováčka turnaje Jižní Čechy, který porazil Thunder 3:0,“  popsala stručně průběh turnaje tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková. 
„Pomyslnou tečkou za celým dnem bylo vyhlášení benefice ‚Každý krok se počítá‘. Pomoc letos směřovala pětiletému Kubovi Mikšovskému, který při komplikovaném porodu prodělal dětskou mozkovou obrnu, jejímž následkem bylo zasažení pohybového aparátu, a proto je odkázán na neustálou pomoc rodičů,“ dodala Jana Raszková.
Součástí benefice byla aukce sportovních artefaktů, které poskytly hvězdy jako Cristiano Ronaldo, Petr Čajánek, Karolína Muchová, Jan Laštůvka, Milan Škoda a další. V celkovém součtu benefice vynesla neuvěřitelných 850 984 korun. Symbolický šek na tuto částku organizátoři Stoupa Cupu spolu se starostou města Jiřím Růžičkou předali rodičům Kubíka Mikšovského.  

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín
Foto:  Radovan Kocúrek