Rožnov bude o víkendu nabitý zajímavými akcemi

09.02.2023 08:04

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Masopust ve Valašském muzeu v přírodě, Ledové království nebo koncert kapely Sbor hudby. Nadcházející druhý únorový víkend bude v Rožnově pod Radhoštěm nabitý zajímavými akcemi.  
„V pátek 10. února od 20.00 hodin vystoupí v klubu Vrátnice hudební kapela Sbor hudby (verze alternativa). Vznikla ve ValMezu v roce 1982 a hrála rok. Na pole hudby se vrátila v roce 2015. Hudebníci byli součástí alternativního hudebního hnutí 80. let, hráli v kapelách Třírychlostní Pepíček, Slepé třevo/Rytmus 84, Masomlejn, Ještě jsme se nedohodli, Radegast, Minimální orchestr nebo Rytmická mládež. V současnosti tvoří vlastní hudbu ve více hudebních směrech, alternativa, šanson, soudobá vážná hudba nebo improvizace,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Areál Dřevěného městečka ve Valašském muzeu v přírodě bude v sobotu 11. února od 9.00 hodin patřit pořadu nazvanému Masopust. Návštěvníci muzea se mohou těšit na tradiční masopustní obchůzky z valašské obce Študlov a rožnovské masopustní obchůzky v podání souborů písní a tanců Javořina a Soláň. Hostem bude Valašský soubor Kašava, který představí Hru o svaté Dorotě. Součástí Masopustu v muzeu bude i 24. ročník soutěže O nejlepší valašskou klobásku a 14. ročník soutěže O nejlepší valašskou tlačenku.
„Dalším víkendovým tipem je galerie Ledové království, kde se mohou návštěvníci těšit na různé druhy ledových soch a také na speciálně upravený tradiční ledový trůn, na kterém sem mohou i vyfotit. Téma letošního ročníku je Co mám na srdci a v srdci. Nově je k vidění např. Madona s dítětem, Zámek sněhové královny a další sochy od českých a polských umělců. Nechybí ani Poslední večeře od Leonarda da Vinci nebo Anděl. Výstavu na toto téma doprovází obrazy ve vstupních prostorách galerie od akademické sochařky Dagmar Hrabalové. Informace k Ledovému království v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.
Od pátku do neděle je možné v Rožnově zajít na zimní stadion na veřejné bruslení. V pátek se bruslí 19.00 do 20.30, v sobotu 14.00 – 15.30 a 20.00 – 21.30, v neděli od 16.00 do 17.30,“ doplnila tisková mluvčí.
Kompletní kalendář akcí včetně probíhajících výstav, ale také například webkamery z města i okolí (Valašské muzeum v přírodě, Pustevny, Radhošť, sjezdovky v regionu), informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.    
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov od Radhoštěm