Přibývá pokusů o vloupání do rodinných domů ve Zlíně

01.07.2022 07:13

ZLÍN - V posledních dnech se zlínští policisté ve zvýšené míře zabývají pokusy o vloupání do rodinných domů ve Zlíně. Všechny případy se odehrály v nočních hodinách, k poslednímu pokusu došlo ve čtvrtek29. června nad ránem.
„Pachatelé vnikli do rodinných domů přes otevřená okna, dveře, vstupy do sklepů či na terasu. V některých případech stihli ukrást věci položené blízko u vstupních dveří, v jiných případech je vyrušili majitelé nemovitosti a utekli,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Do rodinného domu na Santražinách ve Zlíně vnikl zloděj v minulém týdnu přes otevřené okno v přízemí, ukradl kabelku s platebními kartami, pánskou a dámskou peněženku s finanční hotovostí dva tisíce  a 17 tisíc korun, klíče od dvou osobních vozidel, jednoho motocyklu a luxusní notebook. Škoda, kterou způsobil, činí minimálně 58 tisíc korun.
„Do rodinného domu v ulici Vinohrady se zloděj dostal přes pootevřené dveře na terasu. Vzal opět peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí šest tisíc korun a stříbrné šperky. Způsobená škoda prozatím nebyla vyčíslena,“ sdělila k dalšímu vloupání policistka.
O víkendu se dostal zloděj v místní části Kudlov do baťovského domku pravděpodobně přes neuzamčené dveře vedoucí do sklepa. Odnesl si motorovou pilu a několik plechovek piva. Škoda činí téměř osm tisíc korun.
„V ulici Štefánikova došlo v rozmezí 10 dní hned ke dvěma vloupáním do rodinných domů. Do obou se zloděj dostal neuzamčenými vstupními dveřmi. Z obou domů si odnesl kabelku, peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí. V prvním případě je škoda téměř čtyři tisíce korun, ve druhém potom dva tisíce korun,“ pokračovala policejní mluvčí.
Za porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, případně za krádež hrozí pachateli nebo pachatelům v případě jejich vypátrání a odsouzení tresty odnětí svobody na dva a více let.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ