Po skateparku přijde na řadu pumptrack, otrokovická radnice žádá o dotaci

06.05.2021 09:46

OTROKOVICE - V současné chvíli finišují práce na výstavbě skateparku v nově vznikající sportovně odpočinkové zóně v Otrokovicích na Trávníkách. Následovat by měla výstavba druhé části zóny, ve které vznikne pumptracková dráha. Na její realizaci město žádá grant z Nadace ČEZ - Oranžové hřiště.„Pumptrack je navržen v blízkosti právě budovaného betonového skateparku. Společně s plánovaným workoutovým parkem vznikne hodnotná sportovně odpočinková zóna. Celý prostor je nazván Free-time zóna Otrokovice – Trávníky,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické rad nice Romana Pastuszková.
Žádost do Nadace ČEZ putuje z radnice na výstavbu asfaltové dráhy - pumptracku pro kola, koloběžky, brusle a skateboardy plánované vystavět v blízkosti základní školy a již zmíněného betonového skateparku. Pumptrack je dráha, která svým tvarem umožňuje jízdu tzv. pumpováním, čili jízdu bez odrážení nebo šlapání do pedálů. Celková délka jízdní dráhy je 283 m.
„Město Otrokovice má každým rokem v rozpočtu města vyčleněny prostředky na realizaci investičních akcí. Finančně nákladnější investiční akce jsou realizovány s podporou dotací. Předpokládané náklady tohoto projektu činí maximálně 3 605 800 korun, výše příspěvku z Nadace ČEZ na pumptrack je možná maximálně ve výši dva miliony korun. Zbylou částku bude spolufinancovat město Otrokovice z rozpočtu města,“ řekla Hana Večerková, starostka města.
Předpokládaný začátek výstavby se plánuje na příští rok. „Rádi bychom otevřeli celou Free-time zónu veřejnosti na příští letní sezonu. Nechci tento termín slibovat, ale uděláme všechno proto, aby se to stihlo,“ přeje si Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Ilustrační foto: Archiv SNZ