Po několika dnech na svobodě skončil nenapravitelný zloděj zase za mřížemi

26.04.2021 13:42

ZLÍNSKO  - Poslední březnový den vyšel z vězení třicetiletý muž bez domova a po čtyřech dnech na svobodě opět kradl. Po několika dnech znovu skončil za mřížemi. Tentokrát ho za krádeže poslal do vazební věznice v Olomouci soudce okresního soudu. V případě odsouzení hrozí recidivistovi další tři roky natvrdo.
„Muž po svém propuštění z vězení, kde seděl kvůli majetkové trestné činnosti,  tři dny procházel Otrokovicemi a přespával, kde se dalo. V jedné ze zastřešených zahrádek u restaurace si vyhlédl deky a podsedáky. Zdálo se mu, že by se mu při nocování hodily, proto je ukradl a zároveň na zahrádce vypil několik lahvových piv, která zde obsluha vyřadila. Škoda, kterou odcizením způsobil, činí necelé dva tisíce korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Čtrnáct dní nato pod značným vlivem alkoholu odcizil z prodejny v Otrokovicích tři láhve vína v ceně téměř čtyři sta korun, které si vložil do batohu a prošel pokladnami, kde ho zastavil muž pracující jako ostraha prodejny. Dechová zkouška u lupiče ukázala hodnotu téměř dvě a půl promile alkoholu, skončil proto v protialkoholní léčebně v Kroměříži.
„Následující den ho policisté převezli do policejní cely a po nezbytných úkonech trestního řízení podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval. Sedmkrát trestanému muži nyní hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky. Ke svému jednání se přiznal,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Zlínský soud. Foto: Archiv SNZ