Parkování u zimního stadionu přes víkend nebude možné, k dispozici je záchytné parkoviště a kyvadlová doprava

31.03.2023 15:33

VSETÍN - Zimní stadion Na Lapači o víkendu hostí první dvě utkání finále Chance ligy mezi Vsetínem a Zlínem. Zápas si vyžádá zvýšená bezpečnostní opatření pod dohledem Policie ČR, která bohužel znemožňují návštěvníkům Lapače o víkendu parkovat u stadionu.
„Klub VHK ROBE Vsetín ve spolupráci s městem Vsetín pro fanoušky zajistil záchytné parkoviště ve fotbalovém areálu na Ohradě a kyvadlovou dopravu mezi Ohradou a Lapačem.
Záchytné bezplatné parkoviště bude v sobotu 1. i v neděli 2. dubna k dispozici ve fotbalovém areálu na Ohradě. V pravidelných intervalech od 14:30 do 16:30 odtud bude proudit kyvadlová doprava přes obchvat města až na za stávku MHD Vsetín, Rokytnice (směr Zlín, naproti středisku Kotovo) v docházkové vzdálenosti od zimního stadionu. Utkání začíná v 17:00. Nazpátek se cestující dostanou rovněž ze zastávky Vsetín, Rokytnice (tentokrát směr Vsetín, bezprostředně před Kotovem),“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Využít lze rovněž další možnosti parkování v rámci města. Nabízí se také možnost zanechat vůz v areálu na Ohradě a k zimnímu stadionu dojít pěšky po chodníku na obchvatu a dále chodníčkem ke sportovní hale na Lapači a odtud k zimnímu stadionu. Více na přiložené mapce.
„Velice nás mrzí, že při tomto hokejovém svátku nebude možné bezprostředně u Lapače parkovat. Bohužel z objektivních důvodů nemáme jinou možnost, než parkoviště u stadionu zavřít. Žádáme proto fanoušky, aby využili jiných míst k zaparkování vozidla, jako klub jsme ve spolupráci s městem Vsetín zajistili záchytné parkoviště na Ohradě a kyvadlovou dopravu k Lapači. Děkujeme všem za pochopení,“ sdělil Filip Bazala, výkonný manažer VHK ROBE Vsetín.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Vsetín
Zimní stadion Na Lapači.: Archiv SNZK