Ovocná mikulášská nadílka potěšila klienty domovů sociálních služeb

03.12.2022 12:12

KROMĚŘÍŽ - Mikulášské balíčky plné vitamínů dostali v prvním adventním týdnu všichni klienti pobytových zařízení Sociálních služeb města Kroměříže (SSKM). Nechalo je připravit město Kroměříž a při osobní návštěvě v jednotlivých domovech je předali starosta Tomáš Opatrný, místostarostové Karel Holík, Pavel Motyčka a Jan Hebnar a radní Jiří Kašík. „Předmikulášské“ setkání se uskutečnilo po dvouleté pauze způsobené koronavirem. „Jsem rád, že jsme mohli s kolegy z vedení města navštívit naše spoluobčany v domovech pro seniory, domovech se zvláštním režimem a domově pro osoby se zdravotním postižením i uživatele dalších sociálních služeb. Těší mě, že jsme strávili čas i s lidmi, kteří o ně pečují,“ řekl místostarosta Pavel Motyčka.
Členové vedení kroměřížské radnice se za klienty sociálních služeb vydávají s mikulášskými ovocnými balíčky každoročně v prvním prosincovém týdnu, aby s nimi strávili pár příjemných chvil, vyslechli si jejich názory, prosby i postřehy a sdíleli radost ze začínajícího adventu a blížících se Vánoc.
 „Klienti našich služeb jsou velmi rádi, že na ně zástupci vedení města Kroměříže myslí. Velmi pozitivně vnímají zejména jejich zájem a osobní návštěvu ve službách, která v předešlých letech díky epidemiologickým opatřením z důvodu onemocnění covid-19, nebyla možná,“ doplnila ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.
„Ovocné balíčky a letos také papírový betlém, kterým si klienti mohou ozdobit své bydlení a při jeho výrobě si ukrátí předvánoční čas, putovaly do Domova pro seniory u Kašny, Domova pro seniory a domova se zvláštním režimem U Moravy, Domova pro seniory a domova se zvláštním režimem Vážany, Domova se zvláštním režimem Strom života, Domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka a klientům sociálních služeb chráněné a samostatné bydlení a sociálně terapeutické dílny Hanáček,“ vyjmenoval Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž