Nové barevné záložky v knihovnách propagují Poradenské a krizové centrum

22.05.2023 09:06

ZLÍNSKÝ KRAJ – S barevnými záložkami do knih, které mají pomoci zviditelnit činnost Poradenského a krizového centra, se už brzy setkají čtenáři v knihovnách ve Zlínském kraji. „Na záložce lidé najdou kontakt na toto centrum zřizované krajem, jež od začátku letošního roku nově sídlí v budově zlínského divadla. Jeho ředitel Marek Mikláš ve čtvrtek 11. května předal v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně řediteli Janu Kaňkovi první várku záložek,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Novou formou propagace chceme oslovit i skupinu lidí, která se neorientuje v online prostředínebo se v něm příliš nepohybuje, a upozornit ji tak na existenci Poradenského a krizového centra. To je zastřešující organizací pro lidi v krizových situacích, kterým nabízí psychologickou i jinou odbornou pomoc. Například letos v březnuspustilo projekt na podporu rodin s duševním onemocněním,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za sociální oblast. „Věříme, že i záložky mohou přispět k tomu, že si lidé v případě potřeby najdou cestu k pomoci,“ dodala.

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se tematice duševního zdraví věnuje i v rámci dalších svých aktivit. Pořádá například výstavy, besedy a autorská čtení během Týdnů pro duševní zdraví nebo se zapojuje do Mezinárodního dne Aspergerova syndromu. K tématu nabízí také množství odborné literatury.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj