Nová turistická vizitka připomíná první písemnou zmínku o Otrokovicích

28.07.2021 07:04

OTROKOVICE - Letos uplyne 880 let od první písemné zmínky o Otrokovicích.  U příležitosti tohoto významného výročí našeho města vydala Otrokovická BESEDA turistickou vizitku, která znázorňuje některé prvky spojené s první písemnou zmínkou. „Vizitku je možné zakoupit za 15 korun v obou pobočkách Turistických informačních center Otrokovice v budově BESEDY i v přístavišti,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Toto výročí se váže k roku 1141, kdy byla vydána listina olomouckého biskupa Jindřicha Zdíka. Jednalo se o soupis pozemkových majetků olomouckého biskupství na Moravě a vedle řady jiných obcí jsou zde zmíněny i Otrokovice.
„Naše město to tak řadí mezi nejstarší písemně doložené obce na Moravě. Věříme, že tento drobný turistický a sběratelský předmět potěší všechny návštěvníky města a sběratele turistických vizitek,“ řekl jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.
Turistická vizitka je nalepovací známka s vyobrazením a popisem zajímavostí nejen z oblasti turistiky, ale i kultury, historie, sportu či gastronomie. V poslední době stále populárnější samolepky doplňují turistům jejich cestovatelské deníky. Výhodou vizitek je malá velikost, nízká cena, dostupnost a stále se rozšiřující nabídka.
„Otrokovice nabízejí v současné době dvě turistické vizitky, přičemž jedna zobrazuje letecký pohled na naše město a již zmiňovaná novinka připomíná první písemnou zmínku o Otrokovicích,“ dodal tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice