Narozeninové sele zatoužilo po svobodě, strážníci ho odchytli v potoce

10.06.2020 08:46

ZLÍN -Volně pobíhající sele polekalo řidiče, kteří v sobotu 6. června dopoledne  projížděli Hradskou ulicí nedaleko centra Zlína. Jeden z nich, z obavy o život zvířete zastavil, odehnal ho z vozovky a telefonicky informoval Městskou policii Zlín.
„Kolem půl desáté dopoledne na místo dorazila první hlídka, která zjistila, že odchyt selátka nebude jednoduchou záležitostí. Zvíře si totiž užívalo nabyté svobody v korytě potoka a nehodlalo s lidmi příliš spolupracovat. Proto trvalo další půlhodinu, než ho strážníci odchytili a odvezli do útulku pro zvířata v nouzi,“ informoval zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.
Po poledni se na služebnu MP Zlín dostavil třicetiletý muž s dotazem, zda strážníci náhodou neviděli jeho zatoulané prasátko. Dostal ho totiž předchozího dne od svých přátel jako dárek k narozeninám a provizorně ho ubytoval ve výběhu se slepicemi. Když opeřence ráno vypustil, vytušilo sele příležitost a pelášilo pryč.
„Díky ohleduplnému řidiči a strážníkům se tak mohl novopečený majitel opět shledat se svým prozatím nepečeným selátkem, které si z útulku odvedl domů,“ dodal Pavel Janík.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MP Zlín