Město Rožnov pod Radhoštěm má nové webové stránky

17.03.2023 13:46

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm spustilo v březnu nové webové stránky. Cílem bylo vytvořit přehledný a uživatelsky přívětivější web. „Hlavní dominantou je jednoduché vyhledávání skrz celé stránky města. Nově se web také přizpůsobí pro zobrazení na mobilních zařízeních. Původní webové stránky byly spuštěny v roce 2004 a zejména v posledních letech volaly po modernizaci,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Stránky jsou nyní graficky modernější a zpracovány v novém vizuálním stylu města. Uživatelé zde jednoduše najdou informace, které potřebují a využít k tomu mohou vyhledávání, které je nastaveno dle klíčových slov.
„Chceme občanům poskytovat moderní a kvalitní služby a k tomu funkční web rozhodně patří. Naše původní stránky již trendům dnešní doby neodpovídaly a pro koncového uživatele byly mnohdy velmi nepřehledné a těžko zde dohledával informace, které potřeboval. Hlavní dominantou nového webu je možnost vyhledávání, které díky klíčovým slovům najde uživatelům na první dobrou to, co opravdu hledají. Nově se web také bez problému přizpůsobí pro zobrazení na mobilních zařízeních,“ řekl starosta města Jan Kučera.
Nové stránky kladou důraz na přehlednost obsahu. Základní rozdělení na hlavní stránce je nastaveno na Aktuálně z města a okolí, Občan a podnikatel, Město a jeho život a Úřad a kontakty. Uživatele na hlavní stránce přivítají také dvě ikony, a to Chci si vyřídit, která občana navede na Portál životních událostí a Chci se objednat, což je odkaz na Objednávkový systém. Uživatelé na první stránce najdou samozřejmě kalendář akcí, TV Reportáže nebo webkameru.
„Nové webové stránky čeká ještě pár drobných úprav, které budou provedeny na základě poznatků z ostrého provozu. Chceme, aby byli uživatelé s novým webem spokojení, protože jsme jej vytvářeli zejména pro ně, uvítáme tedy věcnou zpětnou vazbu a podněty ke změnám, které je možné zasílat na e-mail jitka.porubova@roznov.cz,“ dodala Jitka Porubová, referentka z Útvaru tajemníka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm