Město opraví další část kanalizace v Bílanech

27.05.2023 13:49

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice opraví další část kanalizace v místní části Bílany. Zakázku získala kroměřížská firma VEGI, která nabídla cenu zhruba 2,2 milionu korun. „Oproti předpokládané hodnotě zakázky tak město ušetří více než 300 tisíc korun, což je velmi příjemná informace,“ řekl starosta Tomáš Opatrný.
Podle vedoucího odboru investic Libora Pecháčka jsou předmětem zakázky stavební práce. „Kanalizace je v této ulici původní betonová a je téměř v havarijním stavu. Je tedy nezbytné ji opravit. Oprava bude provedena bezvýkopovou technologií vložkováním UV rukávem. Součástí zakázky je i oprava stávajících kanalizačních šachet,“ popsal Pecháček.
Práce by měly být dokončené během srpna. Díky použité technologii stavbaři nerozkopou povrch komunikace. „Jelikož se jedná o zadní takzvanou „okálovou“ ulici, výhodou tak během realizace bude, že obyvatelé nebudou omezeni v příjezdu ke svým nemovitostem,“ doplnil Pecháček.
„Radnice již v letošním roce v Bílanech opravila jinou část kanalizace. Jedná se o kanalizaci, která je ve vlastnictví města. Většinu kanalizace na území Kroměříže, téměř 80 kilometrů potrubí, přitom vlastní společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž. V majetku města je dalších 15 kilometrů kanalizačního potrubí, které je v různém technickém stavu. V rozpočtu města je na opravy kanalizací letos vyčleněno přes šest milionů korun,“ dodal Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: městský úřad Kroměříž