Mateřinku Seifertova čeká rozsáhlá rekonstrukce

05.05.2021 12:25

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Už v květnu zahájí stavební firma práce na zateplení a rozšíření mateřské školy Seifertova s náklady přesahujícími 14 milionů korun bez DPH. Mateřinka ve valašskomeziříčské ulici Seifertova stojí od 60. let minulého století a dnes nabízí v sedmi třídách kapacitu 170 dětí.
„Do letošního rozpočtu města jsme zařadili finance na zateplení budov školky a také rozšíření pavilonu A. Původně projektované náklady přesahující 18,5 milionu korun bez DPH se nám podařilo soutěží snížit na 14,3 milionu korun bez DPH,“ řekl starosta Robert Stržínek.
„Zároveň máme podánu žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která by v případě schválení mohla v souhrnu činit bezmála pět milionů korun,“ dodal starosta.
Stavební práce začnou už v květnu. Týkat se budou zateplení obvodových zdí, střechy, výměny oken a dveří a také instalace vzduchotechniky ve třídách. „Významnou částí rekonstrukce bude i dvoupodlažní přístavba pavilonu A. Objekt s rozměry cirka pět krát devět metrů umožní zvětšení prostor heren v obou podlažích a nabídne adekvátní prostředí pro výuku dětí,“ pokračoval starosta Stržínek.
Během stavebních úprav dojde i k rekonstrukci vstupního modulu na severozápadní straně areálu školky. Práce mají být dokončeny v listopadu letošního roku s tím, že by neměly mít přímý vliv na provoz mateřinky.
Valašskomeziříčští radní nyní navíc vyhlásili další výběrové řízení a to na dodavatele opravy koupelen v pavilonu A MŠ Seifertova. Proběhnout by měla během prázdnin. „V tomto případě zatím kalkulujeme s projektovanými náklady 900 tisíc korun bez DPH. Součástí stavebních prací bude kompletní rekonstrukce koupelen v obou podlažích pavilonu včetně vybavení a výměny vodovodních a kanalizačních rozvodů,“ uzavřel starosta.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí