Májku na Dolním náměstí pokácejí folkloristé z Jasénky

01.06.2023 11:20

VSETÍN - Tradiční kácení máje je po roce opět tady. V letošním roce se jej ujme folklorní soubor Jasénka, který pro návštěvníky připravil zábavný folklorní program plný hudby, tance a valašských tradic. „Chybět nebude ani Cimbálová muzika Jasénka. Na kácení máje srdečně zve pořádající Dům kultury Vsetín, folklorní odpoledne se uskuteční v pátek 2. června od 16 hodin na Dolním náměstí,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Tradiční kácení máje se vztahuje ke všem částem Valašska, stejně tak i ke Vsetínu. První červnový pátek si oblíbenou valašskou tradici budou moci Vsetíňané připomenout na Dolním náměstí. „Májka s barevnými pentlemi, kterou jsme na konci dubna postavili, zdobí vsetínské Dolní náměstí celý květen. Pokácená bude za doprovodu zábavného programu, který připravili folkloristé ze souboru Jasénka,“ řekla jednatelka Domu kultury Petra Vaňková.
„Přijďte se první červnový pátek na náměstí pobavit a připomenout si valašské tradice,“ pozvala závěrem Petra Vaňková. Vstup na odpolední akci je volný.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín