Kroměříží bude opět po roční přestávce znít hudba vojenských souborů, vystoupí s nimi Dasha a Ondřej Ruml

25.07.2021 16:11

KROMĚŘÍŽ - Festival vojenských hudeb nebude mít letos v názvu slovo mezinárodní, a to z důvodu neúčasti zahraničních souborů. Přesto bude program zajímavý a bohatý. „Oblíbený festival, který má v Kroměříži dlouholetou tradici, se uskuteční v pátek 27. a v sobotu 28. srpna,“ informoval tiskový mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.
„Kroměříž byla v minulosti spjatá s armádou a festival vojenských hudeb každoročně tuto skutečnost připomíná starším Kroměřížanům, kteří si vojáky ve městě ještě pamatují (nebo jimi sami byli), i mladším generacím,“ uvedla místostarostka města Daniela Hebnarová.
Dvoudenní hudební program proběhne na Velkém náměstí, vstup je zdarma. Festival zahájí v pátek 27. srpna od 19.30 hodin koncert Ústřední hudby Armády České republiky se zpěvačkou a muzikálovou herečkou Dashou. Sobotní část festivalu (28. 8.) nabídne čtyři vystoupení. Od 17.30 hodin se představí Vojenský umělecký soubor Ondráš s programem Ondrášovská suita, od 19. hodiny přijde na řadu exhibice čestné stráže Armády České republiky a po ní vystoupení žesťového sextetu Hudby hradní stráže. Koncert Vojenské hudby Olomouc je připravený na 19.30 hodin, s olomouckými hudebníky se představí zpěvák Ondřej Ruml.
Festivaly vojenských hudeb se v Kroměříži konají od roku 1992, většinou s účastí zahraničních souborů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž