Krajští radní a zlínského magistrátu probrali klíčová témata krajského města

25.02.2023 09:11

ZLÍNSKÝ KRAJ – Radní statutárního města Zlína a Zlínského kraje jednali ve středu 22. února na půdě magistrátu o důležitých projektech, na nichž se společně podílí. „V dvouhodinové rozpravě se zaměřili na oblast dopravy, kulturní a památkové péče a sociálních služeb. Krajští radní se setkali s vedením města Zlína podruhé od krajských voleb v roce 2020, s novou koalicí se sešli poprvé,,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.  
V debatě radní zacílili na problematiku dvou zásadních dopravních investic, na chystanou výstavbu třetího úseku obchvatu Zálešné a klíčovou stavbu křižovatky ulic Mostní a Březnická, jež začne už 1. března. Zástupci hejtmanství pak informovali o dalším postupu modernizace Krajské nemocnice T. Bati a přiblížili záměr digitalizace regionu za pomoci 5G sítě.
„Zlín je pro nás významným partnerem, protože projekty krajského města jsou zásadní nejen pro jeho obyvatele, ale značný dopad mají často na celý region. Na mnoha z nich se kraj podílí, a to nejen finančně, ale i podporou a vyvíjeným tlakem na úrovni celostátní politiky. Jsem rád, že v otázce rozvoje území se shodujeme a tato společná jednání to potvrzují,“ uvedl hejtman Radim Holiš.
Do výčtu společných témat se pak zařadily také návrh zpracování plánů ochrany pro jednotlivé lokality Městské památkové zóny Zlín a budoucnost Domova se zvláštním režimem pro nízkopříjmové a nesoběstačné osoby ve Zlíně – Malenovicích.
„Většinu témat, která jsme na společném zasedání probírali, řešíme dlouhodobě a nyní jsme je dali do společného zápisu a máme je takzvaně na papíře. Rada města Zlína i kraje je složena takřka ze stejných politických subjektů, takže nehrozí politikaření, které podle mě obecně do vedení města ani kraje a kéž by ani státu, nepatří, protože všichni jsme zvoleni, abychom spolupracovali konstruktivně ve prospěch občanů Zlína i Zlínského kraje. Jsem rád, že jsme ve většině témat ve shodě,“ řekl zlínský primátor Jiří Korec.
Vlastimil Langer
Zdroj na foto: Zlínský kraj