Konec výluky, linky 31 a 32 se vracejí na původní trasy

17.10.2021 16:02

ZLÍN - Okružní křižovatka U Majáku bude od pondělí 18. října po rekonstrukci plně průjezdná. Autobusové linky MHD č. 31X a 32X vyjedou na své výlukové trasy v neděli naposledy a od pondělí bude obnoven provoz podle standardních jízdních řádů a směrů linek 31 a 32.

„Obtížná dopravní situace, kdy se ve Zlíně rekonstruovala Březnická ulice a okružní křižovatka U Majáku, končí. Od pondělí 18. října vyjedou autobusy MHD na linkách 31 a 32 podle svých původních jízdních řádů a tras, které platily do června,“ sdělil tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.
„Autobus linky 31 bude jezdit opět mezi Jaroslavicemi a Filmovými ateliéry, se zajížděním do čtvrti U Majáku, a autobus linky 32 bude vozit cestující na trase mezi Kudlovem a Mladcovou,“ připomněl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař.

Cestující, kteří využívají offline jízdní řády v mobilních telefonech, si musí stáhnout nový datový soubor. Pracovníci DSZO vymění jízdní řády na zastávkách a zveřejní nové jízdní řády linek 31 a 32 na internetových stránkách www.dszo.cz. Aktuální jízdní řády budou vloženy rovněž do online elektronických informačních systémů.

„Zajišťování spojů MHD do oblasti Filmových ateliérů a čtvrti U Majáku pro nás bylo v období rekonstrukce Březnické ulice velmi náročné. Výlukové trasy se několikrát měnily. Cestující museli častěji prohlížet jízdní řády. Jsme rádi, že se vše zvládlo v předpokládaném termínu a že se můžeme vrátit ke standardnímu provozu,“ řekl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice