Koncert Ewy Farne otevře 63. Zlín Film Festival

26.12.2022 10:05

ZLÍN – Organizátoři Zlín Film Festivalu zveřejnili první akci doprovodného programu 63. ročníku. „Na čtvrtek 1. června 2023 připravili koncert jedné z nejúspěšnějších zpěvaček u nás i v Polsku, stříbrné České slavice 2022 - Ewy Farne. Vstupenky jsou již nyní v předprodeji.
Oblíbená polsko – česká zpěvačka Ewa Farna přiveze do Zlína největší hity své pěvecké kariéry a fanoušci se tak mohou těšit na koncert s kapelou a tanečníky, kteří Ewu doprovázejí i pěvecky,“ uvedfla tisková mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.
„Jsem moc pyšná na to, jak teď naše show vypadá. Zahrajeme písně z poslední desky UMAMI, ale i starší singly, které provázejí moji hudební cestu,“ přiblížila Ewa Farná jak bude devadesátiminutový festivalový koncert vypadat. Vystoupení na Zlín Film Festivalu bude podle ní také pozvánkou na největší koncert jejího života k oslavě 30. narozenin.
Ve Zlíně zazní například písně Měls mě vůbec rád z úplných počátků její kariéry, kultovní Boky jako skříň, Boží mlejny, Leporelo, Jaký to je a další. „Častěji teď fungují právě i nejnovější písně z alba UMAMI nebo Vánoce na míru, které ale zrovna v červnu ve Zlíně hrát asi nebudeme,“ doplnila Ewa.
Ewa se do Zlína, který má spojený právě se Zlín Film Festivalem, ráda vrací. „Hráli jsme zde už párkrát a vždy to bylo velmi milé. Obecně Moravu zbožňuji. Lidé tam bývají moc vstřícní a sympatičtí,“ dodala zpěvačka.

„Koncert v rámci Zlín Film Festivalu se uskuteční 1. června 2023 od 19. hodiny na Gahurově prospektu, na prostranství festivalového letního kina. Vstupenky jsou již nyní k dispozici na webu festivalu. Cena v předprodeji je 490 Kč, na místě budou vstupenky k dispozici za 690 korun,“ poznamenala Kateřina Martykánová.

Ewa Farna je polsko-česká zpěvačka, producentka a autorka. Dnes patří mezi vůbec nejúspěšnější zpěvačky u nás a v Polsku, kde debutovala rok po svém českém startu. Vydala pět českých a šest polských řadových desek, dvě Best Of kompilace, a dokonce pár živých záznamů ať už akusticky nebo se symfonickým orchestrem. V roce 2021 oslavila 15 let na hudební scéně vydáním desky UMAMI, které díky snoubení společenských témat a moderního zvuku je recenzenty označováno jako popový manifest nastupující generace.

Více na www.zlinfest.cz
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlín Film Festival
Foto: Archiv zpěvačky