Fotograf Jan Šroubek vystavuje v Galerii Na Radnici

21.01.2023 08:15

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nová výstava s názvem Všude žijí lidé je k vidění v Galerii Na Radnici v prostorách hlavní budovy městského úřadu. „Autorem fotografií, které zachycují každodenní život v rozličných zemích světa, je berounský fotograf Jan Šroubek. Výstava potrvá do 29. března a je otevřena pondělí, středa 8 až 17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8 až14 hodin,“ informovala rožnovská tisková mluvčí Petra Graclíková.
Jan Šroubek vystavoval své fotografie na více než šedesáti samostatných či kolektivních výstavách např. v Paříži, Praze, Berouně, Archangelsku (Rusko), Stěpanakertu (Náhorní Karabach), Vinkovci (Chorvatsko), Svitavách, Mariánských Lázních, Jevanech, na hradě Křivoklátě.
„Výstava s názvem Všude žijí lidé představuje jeho žánrovou a dokumentární tvorbu. Jsou zde zastoupeny snímky z jeho cest do méně navštěvovaných koutů světa, ať už je to Archangelská oblast v Rusku, Gruzie, Náhorní Karabach, Arménie, Uzbekistán či třeba rómské osady na Slovensku, ale i do turistických destinací jako Srí Lanka, Kuba, Austrálie, Nový Zéland, Argentina, Chille, Zanzibar a další.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm