Festival Chaverut pokračuje promítáním a přednáškou

18.02.2023 11:45

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem dvě akce nabídne v únoru tradiční festival věnovaný Izraeli, který hostí Valašské Meziříčí. Hlavní část programu je plánována na březen.
„Již 19. ročník festivalu Chaverut/Přátelství pokračuje také v druhé polovině února. Návštěvníci Kina Valmez se mohou v pondělí 20. února od 19.30 těšit na promítání filmu Golet v údolí, který v roce 1995 natočil režisér Zeno Dostál na motivy stejnojmenné povídkové knihy Ivana Olbrachta,“ informoval Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
„V neděli 26. února přijede do našeho města chasidský rabín Jair Jirmejahu Jerochim s přednáškou Králové v judaismu. Toto téma představí zájemcům od 16 hodin ve Freskovém sále zámku Žerotínů,“ pozvala místostarostka Yvona Wojaczková.
„Velkým lákadlem jistě bude návštěva oblíbeného herce a moderátora Jana Krause, který v neděli 12. března od 16 hodin přiblíží návštěvníkům Kina Valmez osudy své rodiny, za druhé světové války. Chybět nebude ani hudební doprovod, o nějž se postarají žáci místní ZUŠ Alfréda Radoka,“ pokračovala Yvona Wojaczková.
Ve středu 22. března od 17.00 proběhne ve velkém sále zámku Žerotínů přednáška teologa Pavla Hoška na téma Když dva dělají totéž, není to totéž – Mojžíš a Jonáš jako modely vůdcovství.
„O pomyslnou tečku za letošním programem festivalu Chaverut se postará tradiční beseda na téma Aktuální situace na Blízkém Východě. Za účasti poslance Miloslava Janulíka a zástupce Velvyslanectví Státu Izrael v ČR se uskuteční v neděli 26. března od 16 hodin v Kině Valmez,“ uzavřela pozvánku místostarostka Wojaczková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí