Do komunálních voleb jde ve Vsetíně devět stran a hnutí

07.08.2022 12:13

VSETÍN – V podzimních komunálních volbách, které se uskuteční ve dnech 23. a 24. září, se bude o přízeň voličů ucházet ve Vsetíně celkem devět volebních stran.
Kandidátky mohly strany podávat do úterý 19. července. Ve středu 3. srpna začal registrační úřad ve Vsetíně vydávat rozhodnutí o egistraci a v příštím týdnu získají registrované strany losem svá volební čísla.
„Své kandidátní listiny podaly tyto politické subjekty (v abecedním pořadí): Ano 2011 s lídrem Pavlem Bartoněm, KDU – ČSL v čele s Jiřím Růžičkou, Koalice pro otevřený Vsetín s lídrem Michalem Bergem, Komunistická strana Čech a Moravy v čele se Zdeňkem Vejpustkem, Nestraníci s lídrem Martinem Metelkou, Občanská demokratická strana v čele s Romanem Kalabusem, PRO-pořádek-rozvoj-odpovědnost VSETÍN s lídrem Petrem Kořenkem,Politické hnutí Svoboda a přímá demokracie s podporou politického hnutí Trikolóra a nezávislých kandidátů s lídrem Radkem Vrajem, Starostové a nezávislí v čele s Tomášem Pifkou,“ vyjmenovala Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
O chodu města bude v následujícím volebním období, stejně jako v tom stávajícím, rozhodovat 21 zastupitelů.

Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Vsetín
Fptp: Archiv SNZ