Děti ze školky potěšily malé pacienty v čekárnách nemocnice

17.03.2023 11:16

ZLÍN - Malí pacienti v čekárnách dětských ambulancí v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně budou mít novinku na hraní. „Dřevěné kostky vznikly v rámci celostátního projektu Srdce s láskou darované. Nemocným dětem je přímo do čekáren přivezly děti ze zlínské Mateřské školy Budovatelská,“ uvedla Dana Lipovská, tisková mluvčí nemocnice.
Myšlenkou projektu Srdce s láskou darované je darovat libovolné instituci cokoliv, co by potěšilo a vykouzlilo úsměv na rtech. Mateřská škola Budovatelská ve Zlíně se rozhodla ve spolupráci s chráněnou dílnou Help Soul v Bystřici pod Hostýnem vykouzlit úsměv na rtech dětem, které přicházejí do čekáren ambulancí.
„Zaměstnanci chráněné dílny Help Soul připravili 1 000 kusů obroušených dřevěných kostiček, na které naše děti z jedné strany nalepily obrázky – aby kostky sloužily jako pexeso – a z druhé namalovaly srdce. Udělali jsme 90 krabiček, v každé je celkem 12 kostek,“ upřesnila iniciátorka akce a učitelka Daniela Janoušková s tím, že základním mottem akce je Jedna hravá krabička pro jednoho dětského pacienta. Hraj si teď, hraj si i doma.
Každé dítě, které přijde do čekáren dětských odborných ambulancí v 21. budově v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně si může krabičku s kostkami vzít domů. „Je to vlastně takový dárek od dětí pro děti. Do krabiček jsme vložili i krátký vzkaz. Až se krabičky rozeberou, přivezeme další várku,“ doplnila Daniela Janoušková.
Krabičky s kostkami předalo deset tří a čtyřletých dětí s učiteli z mateřské školy přímo v čekárně u dětských ambulancí. „Je to moc krásný projekt, děkujeme za nápad i jeho realizaci. Jsem si jistá, že nemocným dětem udělá velkou radost. Ostatně potěšil i nás dospělé,“ uvedla Lucie Procházková, primářka Dětského oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně