Bike aréna Vsetín se 1. dubna otevře veřejnosti

31.03.2023 09:46

VSETÍN – Sezona v Bike aréně Vsetín (BAV) oficiálně odstartuje v sobotu 1. dubna. Bajkerům bude od té doby k dispozici většina trailů, na řadě míst v okolí ale bude probíhat lesní těžba. Radnice proto žádá uživatele BAV, aby dbali zvýšené opatrnosti.

„Na většině trailů probíhá v těchto dnech údržba, bez jejíhož provedení by nemohly být bezpečně zpřístupněny veřejnosti. Traily procházíme a za pomoci fukarů a dalšího nářadí je čistíme tak, aby byly od začátku dubna připraveny na novou sezonu,“ přiblížil Radek Pala, jehož firma údržbu v BAV provádí.

Jak dále Pala uvedl, k termínu zahájení sezony by měly být veřejnosti zpřístupněny z první etapy BAV celýtrail Pytlácký (červený) aspodní polovina Templářského (černý). „Uzavřen bude modrý trail Hájenka, na němž bude probíhat celou sezonu rekonstrukce. Pokud se jedná o druhou etapu bike arény, tam se 1. dubna podaří otevřít červený Duhový a černou Mraznici. Červený Trpaslík zůstává uzavřen dlouhodobě a modrý Trailala dočasně. Ve dvou jeho místech jsou totiž popadané stromy, které bude třeba odstranit,“ dodal Pala.

Podle místostarosty pro cestovní ruch Petra Kudlíka by uživatelé BAV měli být zejména v jarním období na trailech obezřetní. „V lesích kolem trailů probíhá v tomto období neustálý pohyb lesní techniky, a to jak z důvodů zvýšeného výskytu nahodilých těžeb zapříčiněných větrnými poryvy či kůrovcem, tak těžbami plánovanými. Žádám proto bajkery, aby byli opatrní a důsledně dodržovali provozní řád bike areny,“ uzavřel Kudlík s tím, že aktuální informace o stavu trailů BAV, jejich průjezdnosti či různých omezeních najdete na webu www.bikearenavsetin.cz, případně na facebookovém profilu www.facebook.com/singletrail.cz.  
Vlastimil Langer 
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín