Big Band Zlín se vrací, zítra zahraje u Obchodního domu

03.05.2022 16:42

ZLÍN – Milovníci klasických swingových melodií jsou zváni ve středu 4. května k Obchodnímu domu Zlín. Od 18 hodin tu zahraje Big Band Zlín - legendární zlínský orchestr, jenž se po dvouleté pauze vrací k vystupování.

„Akce se uskuteční ve venkovním velkoplošném stanu u parkoviště na jižní straně Obchodního domu, v místě venkovní zahrádky Bistrotéky Valachy. Big Band zde bude hrát až do 21 hodin,“ uvedla tisková mluvčí Obchodního domu Martina Žáčková.

„Pod vedením uměleckého vedoucího Jindřicha Ponížila a v podání vokálních sólistů Petry Foltýnové, Josefa Vaverky a celé řady instrumentálních sólistů zazní v programu skladby z dílny orchestrů Glenna Millera, Counta Basieho, Gustava Broma a dalších velikánů swingové hudby. Můžete se těšit například na Sway, What a Wonderful World, HelpYourself, Feelings, Slunečnice, Plakalo baby, Na sedm strun budu hrát a nekonečnou řadu dalších skvělých melodií,“ láká Ivo Thurner z Big Bandu Zlín.

Big Band Zlín v roce 1992 založil a dlouhá léta vedl Lubomír Morávek. Pod jeho vedením si orchestrzískal skvělé renomé, velké oblibě se těšily i jeho pravidelná taneční Odpoledne v rytmu pořádaná v hotelu Moskva. V roce 2021 převzal vedení orchestru jeho dlouholetý člen, trumpetista Ivo Thurner. Sestava prošla proměnou, řada instrumentálních postů byla obsazena mladšími hráči. Nyní Big Band Zlín tvoří 19 hudebníků a má ambici navázat na dřívější tradici pravidelného vystupování.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Obchodní fům Zlín