Autobusové zastávky na Sychrově dostaly zelenou

17.10.2021 07:47

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Záměr zbudování autobusových zastávek a navazujících chodníků pro pěší v lokalitě Sychrov získal dotační podporu Státního fondu dopravní infrastruktury, a tak se město Valašské Klobouky pustilo do výběrového řízení na zhotovitele stavby.

„Vzniknout mají dvě bezbariérové autobusové zastávky a zhruba 270 metrů chodníků, které naváží na křižovatku na Mirošov a Smolinu, jejíž úpravu bude v rámci sdružené investice realizovat Ředitelství silnic Zlínského kraje. Projekt se plánuje na jaro roku 2022,“ sdělil tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Součástí investičního záměru jsou jednak autobusové zastávky, které budou situovány k bytovým domům, dále chodníky a bezpečná místa pro přecházení. Lokalitu nově nasvítí úsporné LED veřejné osvětlení a bude provedena také nezbytná přeložka plynovodu. Celkové náklady na straně města Valašské Klobouky dosáhnou sumy přibližně 4,3 milionu korun, z toho 2,3 milionu by měla pokrýt dotace Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města.
„Přestože byla dotace přiznána letos, rozhodli jsme se s ohledem na aktuální uzavírku silnice do Vlachovic realizovat stavbu až v příštím roce, abychom ještě více nezatěžovali již tak komplikovanou dopravní situaci,“ upřesnila starostka.

Chodník, který bude město budovat, povede od bytových domů na Sychrově ke křižovatce na Smolinu a Mirošov. Jedná se o první etapu plánované trasy, pro druhou etapu je již připravena projektová dokumentace se stavebním povolením a bude se podávat žádost o dotaci. Druhá etapa by pak měla vést podél sídla Správy a údržby silnic po vjezd do areálu bývalého statku.

Souběžně se stavbou chodníků a zastávek proběhne ze strany Ředitelství silnic Zlínského kraje úprava uvedené křižovatky silnic, aby vyhovovala současným parametrům. Mimo jiné získá nový asfaltobetonový povrch.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky