Zloděje, který se vloupal do mateřské školy, chytili strážníci při činu

14.01.2023 09:10

ZLÍN – Dvaatřicetiletého muže, který se ve čtvrtek 12. ledna vloupal do mateřské školy na zlínském sídlišti Jižní Svahy, zadrželi při činu strážníci Městské police Zlín.

„Krátce před desátou hodinou večerní přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín signál elektronické zabezpečovací signalizace o možném narušení budovy mateřské školy. K prověření tak na místo zamířila hlídka Útvaru operativního zásahu MP Zlín. Jen o pár minut později strážníci zjistili rozbité dveře objektu, ze kterého se ozývaly zvuky svědčící o přítomnosti nezvaného návštěvníka,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele MP Zlín.
S pomocí hlídky z místního okrsku objekt zabezpečili a posléze uvnitř zjistili ukrývajícího se pachatele. „Před strážníky se schoval ve skladu, kde se vyšplhal na regál, a ani po svém odhalení nehodlal spolupracovat. Jeho odpor proto museli městští strážníci překonat až s využitím donucovacích prostředků,“ dodal Pavel Janík.

Strážníci pak podezřelého omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu šetření z Policii ČR. Současně vyrozuměli ředitele MŠ a pomohli s opětovným zabezpečením školní budovy. 

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín