Zlín zakončil veletržní sezónu

03.11.2022 09:54

ZLÍN – Letošní sezónu veletrhů cestovního ruchu, kterých se město Zlín účastnilo, zakončil říjnový Go-Regiontour Brno 2022.

„Díky propojení tří moravských krajů – Zlínského, Moravskoslezského a Olomouckého zde vznikla jedna velká expozice bohatá nejen na informace, ale i na zážitky a aktivity. Zástupci města Zlína z oddělení cestovního ruchu zde společně s ostatními turistickými oblastmi Východní Moravy prezentovali své atraktivity, novinky i tradice,“ sdělil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.

„Jedinečná architektura, fenomén Baťa, komentované prohlídky města Zóna Zlín a Zoo Zlín s pohádkovým zámkem byly hlavními letošními lákadly na všech veletrzích cestovního ruchu, kterých se město Zlín účastnilo. Novinkou na stánku na veletrhu Go-Regiontour Brno byla navíc virtuální realita, která návštěvníky přenesla na nejstarší filmovou událost na světě – Zlínský filmový festival. Díky ní mohli návštěvníci veletrhu zažít jeho atmosféru,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Zlína Eva Manišová.

Na přípravě expozice Zlínského kraje spolupracovala Centrála cestovního ruchu Východní Moravy s destinačními oblastmi Zlínského kraje, oddělením cestovního ruchu města Zlína, ale i například se Zlín Film Festivalem.

Společně s veletrhy Go a Regiontour se konal také oblíbený veletrh Caravaning Brno. Spojení těchto veletrhů přineslo celkovou návštěvnost na 23 tisíc návštěvníků. Oddělení cestovního ruchu při zlínském magistrátu letos vyjelo mimo Brna i na veletrhy cestovního ruchu Dovolená Ostrava, Holiday World & Region World Praha, GLOBalnie Katowice, ForBikes Praha a ITEP Plzeň.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto:Magistrát města Zlína