Ženu po nehodě z vraku auta vyprostili hasiči

03.04.2022 13:56

ZÁDVEŘICE-RAKOVÁ - Dramatické chvilky zažili hasiči a záchranáři při vyprošťování mladé ženy, která při havárii zůstala ve vozidle zaklíněna.
„Dnes v noci dvacet minut po jedenácté hodině vyjeli do obce Zádveřice-Raková na Zlínsku profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolná jednotka z Vizovic k havárii osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, se kterou řidič sjel mimo silnici, auto se na pravém boku zastavilo mezi vzrostlými stromy,“ informovala dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Po příjezdu hasiči stabilizovali vozidlo proti pohybu a ihned zahájili vyprošťovací práce s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a během krátké chvíle zaklíněnou ženu uvolnili a vytáhli z vraku vozidla.
„Další tři cestující byli již v péči posádek zdravotnické záchranné služby. Všechny čtyři osoby záchranáři poté odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření. Na místo se dostavila dopravní policie a vyšetřovala příčinu a okolnosti havárie. Hasiči po celou dobu osvětlovali místo nehody. Silnice v době zásahu složek IZS byla obousměrně uzavřena?“ dodala mluvčí hasičů.

Krátce po třetí hodině noční bylo zdemolované auto vytaženo na silnici a naloženo na odtahový vůz. Následně se všichni vrátili na své základny a silnice byla opět plně průjezdná.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje