Zastupitelé schválili přes deset milionů na okružní křižovatku ve Všetulích

07.05.2024 10:07

ZLÍNSKÝ KRAJ – Práce související s výstavbou nové okružní křižovatky v Holešově-Všetulích, která přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy ve městě a zajistí příjezd do holešovské průmyslové zóny, podpoří Zlínský kraj částkou 10,816 milionu korun. Jde o finanční příspěvek městu Holešov v rámci dotační podpory, kterou kraj směřuje do obcí s rozšířenou působností (ORP) s cílem pomoci jim s jejich rozvojovými projekty, na něž by jinak složitě sháněly peníze.
„Celkem máme pro naše obce s rozšířenou působností ve svém rozpočtu vyčleněno 245 milionů korun. Včetně této jsme podpořili už celkem šestnáct akcí celkovou částkou 200 milionů korun. Z toho třináct projektů už bylo dokončeno, další mají obce rozpracované a o podporu si mohou zažádat do konce roku letošního roku,“ informoval hejtman Radim Holiš.
V holešovské místní části Všetuly vznikne na místě stávající křižovatky silnic II/432 a II/438 nová čtyřramenná okružní křižovatka s vnějším průměrem 35 metrů. Investorem stavby bude Ředitelství silnic Zlínského kraje.
„Souběžně zde město Holešov ve své režii zajistí demolice, přeložky sítí technické infrastruktury, vybuduje přilehlé místní a účelové komunikace, parkoviště, chodníky, stezky se smíšeným provozem, cyklopruhy, nové veřejné osvětlení a provede komplexní sadové úpravy. Dělníci už na stavbě začali pracovat na konci zimy, hotovo by mělo být letos na podzim,“ doplnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZK