Žabák Kvaky učil děti i dospělé

03.11.2022 08:50

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Jak předcházet rizikům u vody nebo jak správně poskytnout první pomoc si mohli vyzkoušet dospělí i děti v Krytém bazénu v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu 29. října. Žabák Kvaky si pro návštěvníky připravil výuku zážitkovou formou tak, aby sobotní odpoledne pro děti bylo nejen zábavné, ale také přínosné.
„Prevence je základ a jsem rád, že jsme tento workshop uspořádali. Mnohdy si myslíme, že víme, jak poskytnout první pomoc a nic nás přeci nemůže překvapit, ale v okamžiku, kdy přijde reálně na věc, můžeme mít najednou před očima černo a nevědět co dělat. Zejména u vody je těch rizik opravdu hodně a neštěstí se může stát během jediné sekundy. Proto je důležité si vyzkoušet poskytnutí první pomoci a pod vedením žabáka Kvakyho to bavilo opravdu nejen děti, ale i dospělé,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Děti se hravou formou seznámily se zásadami bezpečného pobytu u vody, vyzkoušely si prvky sebezáchrany a záchrany přímo ve vodě, např. plavání v šatech, ve vestě nebo záchranu ze břehu házecími pomůckami. Nechyběla ani pomoc unavenému plavci či tonoucímu bezpečným způsobem s plovoucí pomůckou.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm