Za neoprávněný odběr elektřiny hrozí muži ze Zlínska vězení

11.04.2024 08:50

ZLÍNSKO - Za čtyři měsíce odebral muž z obce na Zlínsku neoprávněně elektřinu za neuvěřitelných 118 tisíc korun. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání trestného činu krádež. V případě odsouzení může strávit za mřížemi až pět let.

„Po návratu z výkonu trestu odnětí svobody zjistil sedmapadesátiletý muž z obce na Zlínsku, že mu v domě nefunguje elektřina, protože mu pracovníci energetické společnosti odmontovali elektroměr. Problém vyřešil svérázným způsobem, elektřinu si do domu navedl z garáže svépomocí. Neměl žádnou smlouvu s energetickou společností a energii odebíral neoprávněně,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.  

Netrvalo dlouho a pracovníci energetické společnosti kontrolním měřením na uvedené adrese zjistili neoprávněný odběr elektrické energie, což oznámili na policii. Policisté z oddělení hospodářské kriminality začali případem zabývat v lednu. „Při výslechu podezřelý muž nejprve nechtěl uvést žádné informace, ale po domovní prohlídce, která potvrdila podezření pracovníků energetické společnosti, se přiznal a uvedl, proč a jakým způsobem si přívod elektřiny obstaral,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZK