Veslaři poměří síly ve sprintu v sobotu na Štěrkovišti

26.05.2023 08:12

OTROKOVICE  - Tradiční Otrokovické sprinty jako Mezinárodní mistrovství Moravy ve sprintu pořádají na Štěr­kovišti v sobotu 27. května od 10 hodin otrokovičtí vesůlaři. Letošní ročník je okořeněn o zařazení závodu čtyřek párových starších žáků a žaček do poháru staršího žactva SEV.ENCup 2023 jako jediného závodu na Mo­ravě.

„Aktuálně jsou do závodů přihlášeny všechny moravské oddíly, slovenský klub z Piešťan a zástupci pražského klubu Hamr - jedná se o reprezentantky ČR v kategorii žen a juniorek, medailistky z Mistrovství světa i Evropy juniorů a seniorů do 23 let. Celkem tedy zatím 11 klubů,“ přiblížila Zuzana Atarsia, trenérka veslařského oddílu TJ Jiskra Otrokovice.
Na Štěrkovišti bude v sobotu trať vytýčená bójkami pro pět lodí v jedné jízdě. Start je na břehu u areálu rybářů. Cílová „čára“ vede od minigolfu příčně k pláži. Plocha vodní hladiny je na celý den rezervovaná pro veslařské závody.
„Pokud by si někdo chtěl jít zaplavat, měl by použít při vstupu do vody jižní břeh, kde je ‚staré molo‘ a v případě plavání být obezřetný. Veslaři jezdí pozpátku, nevidí za sebe, a tedy neuvidí plavce,“ upozornila Zuzana Atarsia s tím, že přístup z pláže se opravdu nedoporučuje.

Letošní Otrokovické sprinty budou také součástí závodů SEV.EN Cup 2023, což je pilotní projekt soutěže staršího žactva ve veslování na párových čtyřkách s kormidelníkem, který pořádáČeský veslařský svaz ve spolupráci se skupinou SEV.EN. V sezóně 2023 jsou do poháru zařazeny tři závody. Na začátku května se v Pardubicích konaly Májové sprinty. V sobotu naváže druhý závod v Otrokovicích a finále SEV.ENCU Puse uskuteční v Mostě při příležitosti českého poháru v beach sprintu 3. září.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice