V rámci Hejtmanského dne krajští radní zavítali do Vizovic

26.01.2024 10:19

ZLÍNSKÝ KRAJ/VIZOVICE - Další Hejtmanský den se ve středu 24. ledna uskutečnil ve Vizovicích. „Zástupci Zlínského kraje tu společně se starosty přilehlých obcí hovořili o tématech jako financování sociálních služeb, aktuální informace k výstavbě dálnice D49, krajské dotační programy nebo provoz digitálně technické mapy. Odpoledne se krajští radní setkali s místními podnikateli,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Vizovice čekají velké výzvy, například v oblasti dopravy při výstavbě dálnice D49 nebo prodloužení železnice ze Zlína, dále také v otázce vedení velmi vysokého napětí územím. To jsou témata, ve kterých musíme úzce spolupracovat. A díky takovému setkání v užším kruhu máme prostor jednotlivá témata rozebrat do většího detailu. Všem zúčastněným děkuji za korektní debatu i pomoc a práci, kterou v obcích dělají,“ řekl hejtman Radim Holiš.  

Odpoledne se vedení kraje setkalo se zástupci místních firem. Radní je informovali o možnostech spolupráce, dále se diskutovalo o školství nebo rozvoji dopravní infrastruktury.  

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj