V Biskupicích na Zlínsku boural autobus, zraněnou ženu vynesli hasiči

08.02.2024 17:02

BISKUPICE - Dnes před půl druhou odpolední narazil linkový autobus do betonové zídky u rodinného domu v Biskupicích na Zlínsku.  V autobuse v tu dobu cestovalo 12 lidí i s řidičem, čtyři zraněné odvezli záchranáři k ošetření do zlínské nemocnice. K nehodě autobusu ihned vyjeli hasiči z Luhačovic a Uherského Brodu stejně jako záchranářské týmy ze Zlína a Slavičína.

„Naše posádky na místě ošetřili pět cestujících, kteří byli naštěstí zraněni lehce,“ uvedla mluvčí ZZS Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.
„Jednu zraněnou ženu vynesli hasiči z autobusu na páteřní desce a předali ji do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Ostatní cestující vystoupili sami. Několika dalším bylo taktéž poskytnuto zdravotnické ošetření. Řidiče autobusu si do péče vzali hasiči, kteří mu poskytli první psychickou pomoc,“ sdělila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

Po nárazu došlo u autobusu k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a po silnici odtékající kapalinu zachytávali do sorpčního hadu. Autobus také zabezpečili proti vzniku požáru. Náraz byl tak prudký, že urval přední kolo autobusu a vysklil okna.

„Dopravní policisté šetří příčinu a okolnosti nehody. Pro zbytek cestujících přijel náhradní autobus. Zkouška na alkohol u řidiče autobusu byla negativní. Policie žádá svědky nehody, aby se přihlásili na lince 158,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto HZS, Policie a ZZS Zlínského kraje