Tereza Ramba a Jan Cina odhalí v úterý ve Zlíně své hvězdy na Chodníku slávy

06.06.2023 07:25

ZLÍN -  Na programu šestého dne Zlín Film Festivalu je tradiční odhalování hvězd na Chodníku slávy. Ty letos patří hercům Tereze Ramba a Janu Cinovi. Na to naváže Malování na chodníku, historicky nejstarší festivalová akce. V cyklu talk show Život je takovej se nejdříve bude besedovat opozitivním rodičovství, potom o překonávání překážek v životě promluví zpěvák, skladatel a textař Lou Fanánek Hagen. Pokračuje konferenční blok Děti bez hranic, který probere především mediální gramotnost a rizika digitálního světa.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI 6. DNE:

PRO MÉDIA: Setkání s Terezou Ramba a Janem Cinou, Kongresové centrum, press point, 14.00 hodin
Chodník slávy, prostranství před Velkým kinem, 15.30 hodin – Odhalení hvězd dětským filmovým hercům společně s Nadačním fondem Kapka naděje. Svou hvězdu dostanou herečka Tereza Ramba a herec Jan Cina. Současně jim bude udělen „hvězdný doktorát“, který předá rektor Univerzity Tomáše Bati.
Malování na chodníku, prostranství před Velkým kinem, 16.00 hodin – Nejstarší akce doprovodného programu festivalu určená pro malé návštěvníky a jejich rodiče.

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:
Messi z Bagdádu (režie: Sahim Omar Kalifa, Belgie, 2022, 88 min.), Golden Apple Cinema 6, 15.00 hodin – Jedenáctiletý Iráčan Hamoudi žije fotbalem a sní o tom, že se jednou stane stejně výjimečným, jako je jeho idol Lionel Messi. Více zde.
Svět podle Georgie (režie: Charlotte Regan, Velká Británie, 2023, 83 min.), Golden Apple Cinema 6, 17.30 hodin – Po smrti matky dělá dvanáctiletá Georgie vše proto, aby nemusela do dětského domova. Skvělé britské dramedy v sobě snoubí prvky žánru sociálního filmu. Film získal hlavní cenu poroty v sekci Světový film na letošním Sundance. Více zde.
Případ Tesla (režie: Andrey Hadjivasilev, Bulharsko, 2022, 90 min.), Golden Apple Cinema 5, 08.40 hodin a Golden Apple Cinema 3, 16.00 hodin – Mladý snaživý „vynálezce“ Tony pracuje na bezdrátovém elektrickém zařízení inspirovaném excentrickým géniem Nikolou Teslou. Více zde.

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:Buď chlap! (Česká republika, 2023, 96 min.), 21.30hodin – Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Více zde.

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:
Život je takovej:
- „Pozitivní rodičovství s nadhledem aneb co všechno můžu udělat pro to, aby moje dítě bylo šťastné a jak být zároveň šťastným rodičem?“,stan u zámku,17.00 hodin – Přednáška o tom, že největší význam ve vztahu rodičů k dětem mají všední věci (úsměv, zájem, pozornost k dítěti, společně strávený čas…). Vystupují Vendula Pizingerová, PhDr. David Čáp, Ph.D. a Mgr. Marek Mikláš, MBA.
- Lou Fanánek Hagen, stan u zámku,18.30 hodin – Jaké to je, když osud připraví na cestě životem těžké překážky? Hostem talk show Filipa Tellera na téma „Aktivní život s handicapem; stovky písní pro děti a škatulka punku – i to se dá!“ je hudební skladatel, textař a zpěvákLouFanánekHagen.
Studio Kamarád, Univerzitní centrum U13, 9.00-18.00 hodin – Výstava studiových dekorací, scénických návrhů, kostýmů, obrazů a televizních postav z oblíbeného dětského pořadu. Výstava potrvá do 7. června.
Teplárna Zlín – Den otevřených dveří, Hlavničkovo nábřeží 650,9.00-17.00 hodin – Užijte si den plný filmového i technického poznání a podívejte se do míst, kam se veřejnost běžně nedostane. Nutná registrace zde.

Kompletní filmový i doprovodný program je k dispozici na www.zlinfest.cz i ve festivalové aplikaci Zlinfest.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský Film Festival