Střední škola Uherský Brod má novou CNC dílnu, s vybavením za pět milionů pomohl kraj

30.01.2022 13:20

ZLÍNSKÝ KRAJ – Nová CNC dílna byla ve středu 26. ledna slavnostně otevřena ve Střední škole - Centru odborné přípravy technické Uherský Brod.
„Díky projektu realizovanému Zlínským krajem sem byly pořízeny nové CNC obráběcí centrum, dva lasery a další strojní vybavení, nástroje i související software v celkové hodnotě přes pět milionů korun,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Děkuji vedení školy za to, že zde vytvořilo tyto nové krásné prostory, kde budou mít žáci možnost pracovat s nejmodernějšími stroji a zařízeními. Díky tomu budou výborně připraveni na odbornou a vysoce kvalifikovanou práci v oboru strojírenství, které má právě zde v Uherském Brodě dlouholetou tradici, ať už se jedná o Českou zbrojovku nebo Slovácké strojírny. Aby tyto firmy zůstaly konkurenceschopné, potřebují nutně právě odborníky, kteří umí ovládat CNC stroje. Mladí lidé, kteří se to dobře naučí, proto v budoucnu rozhodně nebudou mít nouzi o práci,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, který se otevření nové dílny osobně zúčastnil.
Jak sdělil ředitel školy Ladislav Kryštof, dílny mohou využívat i žáci základních škol, kteří zde mají možnost podívat se, jak CNC stroje fungují a některé si i vyzkoušet. Škola se tak snaží přilákat do svých řad nové žáky.
Dílna byla vybavena díky projektu Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje II.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj