Stavba cyklostezky Polichno-Újezdec byla zahájena

01.05.2024 08:59

LUHAČOVICE - Ve spolupráci s Integrovaným regionálním operačním programem by měla být v říjnu dokončena stavba dlouho očekávané cyklostezky Polichno-Újezdec, která přinese mnoho výhod pro místní obyvatele i návštěvníky.
„Stavební práce, které byly zahájené v dubnu, přinášejí nezbytná omezení dopravy na přilehlé silnici. Město Luhačovice upřímně děkuje všem řidičům za respektování dopravních omezení a prosí o zvýšenou opatrnost v okolí stavby. Trpělivost a ohleduplnost všech pomáhají zajistit plynulý průběh stavebních prací a bezpečnost všech účastníků silničního provozu,“ uvedla Hana Srncová, tisková mluvčí města Luhačovice.
Starosta města Marian Ležák vyjádřil svou radost nad postupem stavebních prací. „Jsem rád, že se již dlouho plánovaná cyklostezka konečně buduje. Uvítají to zejména obyvatelé Polichna a okolí, a taky turisté. Prodloužená cyklostezka znamená větší bezpečí jak pro cyklisty, tak pro chodce,“ řekl starosta.
Plánované dokončení stavby je stanoveno na konec října až začátek listopadu. Po uvedení do provozu se cyklostezka stane důležitou součástí infrastruktury města podporující aktivní životní styl a turistický ruch v regionu.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Luhačovice