Soutěž Stavba roku 2017 Zlínského kraje

10.02.2018 12:21

ZLÍN -Soutěž Stavba roku Zlínského kraje vstoupila letos do svého šestnáctého ročníku. Za tu dobu organizátoři z krajské stavební společnosti Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR a České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě spolu s kolegy z České komory architektů a zástupců vedení Zlínského kraje hodnotili 539 přihlášených staveb. I letos nad soutěží převzal záštitu hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. V historii soutěže se mohou organizátoři pochlubit nejedním prvenství v počtu přihlášených staveb v rámci celé ČR.
Jak tomu bude letos rozhodnou zájemci z řad investorů, dodavatelských firem, projektantů a architektů, jejichž díla byla dokončena do konce roku 2017, a to nejen na území Zlínského kraje. Přihlášku mohou organizátorům zaslat do 16. března.
Soutěž je rozdělena do sedmi kategorií, v každé bude udělena hlavní cena a několik čestných uznání. Nejvyšší ocenění je cena GRAND PRIX arch. Pavla Nováka. Svoji cenu udělí i hejtman Zlínského kraje a členové krajské organizace Syndikátu novinářů ČR.
Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 17. května v Kongresovém a kulturním centru Otrokovická beseda. Podrobnější informace najdete na webu stavbaroku.zlin.cz.

Jana Bubeníková
Cenu krajské organizace Syndikátu novinářů získala vloni stavba Živý dům – filmová a multimediální expozice s interaktivní zábavou, Zlín- Kudlov. Foto: Archiv KNZ