Slavia v prvním poločase smetla oslabené fotbalové ševce

28.01.2021 06:44

ZLÍN – Hokejovým výsledkem skončilo ve středu 27. ledna dohrávané utkání 12. kola první fotbalové ligy mezi Zlínem a Slavií Praha. Pražané v něm zvítězili 2:6 a zejména po prvním poločase by stav utkání pro Ševce hrozivý, na ukazateli skóre svítilo pět gólů na straně Slavie a výmluvná nula u Zlína.
Domácí nastoupili v silně oslabené sestavě a na jejich výkonu, zejména v obraně, to bylo znát. O osudu utkání rozhodli Pražané už v prvním poločase třemi brankami Kuchta, Olayinky a Simy.
Na první gól Slavie sice vzápětí Ševci odpověděli brankou Poznara, jenomže spornou situaci vyhodnotili rozhodčí jako ofsajd a gól neuznali. Potom už „úřadovali“ pouze Slávisté. Ještě v první půli měli slibné šance domácí Jiráček a Poznar, ale neuspěli.
Po přestávce už nebyla Slavia tak aktivní a Ševci se zvedli. Po přímém kopu dorazil míč do sítě Cedidla, další dvě šance pak spálil opět Poznar, který se však nakonec dočkal a čtvrt hodiny před koncem snížil na 2:5. Pak rozhodčí udělil druhou žlutou kartu zlínskému Slovákovi, který svůj ligový debut předčasně ukončil. Závěrečnou tečku za utkáním udělal slávistický Musa, který zblízka propasíroval míč do zlínské sítě po šesté.

FC Fastav Zlín – Slavia Praha 2:6 (0:5). Branky Zlína: 48. Cedidla, 74. Poznar.
Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín