Ševci vezou z Brna bod, pomohl jim videorozhodčí

14.02.2021 06:55

BRNO/ZLÍN  - Všechny svaté si zřejmě v sobotu 13. února na pomoc přivolal fotbalový bůh, aby pomohl zlínským fotbalistům k zisku jednoho bodu za remízu v utkání se Zbrojovkou Brno. Kdyby totiž domácí Zbrojovka vyhrála 3:1, neřekli by zlínští Ševci ani ň.
Pokud je zlínský trenér Bob Páník věřící, měl by v nejbližším kostele poděkovat za přízeň a současně si předběžné rezervovat místo na ARO v některé z  krajských nemocnic.
V úvodu sice Ševci zahrozili, jenomže posila z Baníku Potočný z vyložené pozice domácího gólmana nepřekonal. Krátce na to přezvala převahu domácí Zbrojovka. Nebezpečně stříleli Štěpanovský a po něm Bariš.
Na začátku druhé půle mohl dostat do vedení Zlíňany Fantiš, jenže k míči mu chyběl krok. Potom přišly smolné okamžiky pro brněnského útočníka Růska, který neuvěřitelným způsobem doslova zazdil dvě vyložené šance. Hodně vášní pak vyvolala situace před zlínskou brankou.  Dvě minuty před koncem základní hrací doby totiž dopravil míč do zlínské sítě brněnský Bariš, jenomže hlavní arbitr po konzultaci s videorozhodčím gól kvůli faulu na zlínského obránce neuznal. A tak Ševci slavně vyválčili bod z hřiště soupeře, který bojuje o záchranu v první lize. Zlíňané sice z Brna vezou bod, ale realizačnímu týmu jeho zisk vrásek neubral.

Vlastimil Langer
Foto: FC Fasstav Zlín