Ševci hledají nové Tkáče a Slončíky. Tradiční nábor do klubu zpestří různé soutěže a hry

04.09.2023 17:06

ZLÍN - Mají nové vzory, jednou by chtěli hrát jako David Tkáč, Martin Cedidla či Tom Slončík. Také chlapci ročníku 2016, 2017 a 2018 mohou jít po stopách známých zlínských odchovanců, opor prvoligového týmu.

„Právě pro děti z nejmenší věkové kategorie pořádá vedení FC Zlín tradiční nábor, který se na stadionu Letná koná v úterý 5. září. Prezentace začíná v sedmnáct hodin, hodina pohybu odstartuje v 17:30,“ uvedla Zuzana Molková, tisková mluvčí zlínského fotbalového klubu. 
„Za dobu mého působení u přípravek je to již několikátá poprázdninová akce, ze které se již stala tradice. Všichni věříme, že stejně jako minulý rok i letos mezi nás dorazí více než třicet dětí, které chceme přilákat ke sportu a zabavit je. Chceme, aby chlapci a dívky měli radost z pohybu. A je úplně jedno, zda jsou někde registrovaní nebo ne,“ řekl šéftrenér přípravek zlínského klubu Jakub Řihák.
Podle mládežnického kouče zájem o náborovou akci v Baťově městě roste. „Samozřejmě je to dáno hlavně tím, že jsme ve městě a první tým hraje ligu. Hlavně rodiče na značku FC Zlín slyší,“ sdělil Řihák.
Začínajícím fotbalistům a fotbalistkám se budou při hodinovém tréninku věnovat všichni trenéři přípravek ligového klubu. Zkušeným odborníkům jde hlavně o to děti zaujmout. 
„Nábor bude zaměřený hlavně na pohyb. Všechno bude formou zábavných soutěží a her. Chceme, aby se děti seznámily nejen s fotbalem, ale i dalšími míčovými sporty,“ vysvětlil Řihák.
Přijít pobavit se mohou i děti registrované v jiných klubech. „Neřešíme to,“ potvrdil Řihák. 
Rodiče, kteří vezmou své ratolesti začátkem září na Letnou, by neměli zapomenout potomkům přibalit kopačky, sportovní oblečení, láhev na pití a míč. Všechno ostatní už budou mít k dispozici.
„Budou pro ně nachystané nejenom všelijaké atrakce a hry, ale všichni dostanou i nějaké dárkové předměty od klubu,“ slíbil Řihák.
Pokud to tréninkový plán dovolí, zamíří za dětmi i hráči prvoligového týmu. Právě v jejich stopách se mohou chlapci a dívky vydat. 

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: FC Zlín