Senioři úspěšně ukončili letní semestrální kurz Univerzity třetího věku v Rožnově

16.11.2022 12:34

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Osm posluchačů se přihlásilo v letním semestru Virtuální Univerzity třetího věku v Rožnově pod Radhoštěm na semestrální kurz zaměřený na Architekty italského baroka. Účastníci v úterý 15. listopadu převzali z rukou místostarosty města Tomáše Grosse a ředitele městské knihovny Pavla Zajíce pamětní list za aktivní účast v tomto kurzu.
„Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm působí jako konzultační středisko České zemědělské univerzity v Praze a od roku 2012 realizuje dva semestrální kurzy ročně v rámci Univerzity třetího věku. V letošním letním semestru se účastníci postupně seznámili s šesti nejvýznamnějšími představiteli italské barokní architektury a jejich díly,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Studia Virtuální Univerzity 3. věku se může zúčastnit senior, který splňuje věk pro pobírání starobního důchodu nebo invalidní důchodce. „Virtuální Univerzita 3. věku je založena na využití nových komunikačních technologií a internetu, má prvky distančního vzdělávání a e-learningu a je přizpůsobena specifikům cílové skupiny – seniorům se zájmem o vzdělávání na vysokoškolské úrovni. Senioři se musí účastnit přednášek, vypracovávají testy a mezi výukovými hodinami studují individuálně na internetu. Na konci semestru musí studenti zvládnout závěrečný test z probíraného tématu,“ řekl Pavel Zajíc, ředitel Městské knihovny v Rožnově pod Radhoštěm.
V rožnovské knihovně již proběhlo přesně 19 semestrů a v nynějším zimním semestru se studenti zaměřují na téma Arménie blízká i vzdálená. „Jako město podporujeme vzdělávání nejen dětí, ale také dospělých. Hojná účast seniorů na všech kurzech v rámci Univerzity 3. věku je jen důkazem toho, že nikdy není pozdě na to, začít se vzdělávat. Jsem rád, že jsou naši senioři aktivní, školy se účastní a je zřejmé, že si studium užívají,“ prohlásil Tomáš Gross, místostarosta města.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm