Řidiči osobních automobilů dnes nezvládali jízdu a havarovali

05.02.2024 14:22

HASIČI ZLÍNSKÉHO KRAJE – K vyšetření do nemocnice odvezli dnes časně ráno záchranáři řidiče osobního automobilu, který v Zádveřicích-Rakové sjel do lesa vedle silnice a skončil převrácený na boku.
„Před půl šestou ranní byly vyslány vyjely k nehodě vozidla dvě hasičské jednotky ze Zlína, Řidič se ještě před jejich příjezdem z vozidla dostal sám. Pro kontrolu mu hasiči přivolali posádku zdravotnické záchranné služby, která jej po ošetření převezla do krajské nemocnice k dalšímu vyšetření,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Po příjezdu na místo jednotky hasičů zajistily vozidlo proti vzniku požáru. K úniku provozních kapalin nedošlo. Hasiči vůz zajistili proti pohybu a k převrácení auta zpět na kola si velitel zásahu povolal vyprošťovací automobil, s jehož pomocí vůz vytáhli zpět na cestu. Poté uklidili vozovku a vrátili se zpět na své základny.
Příčina nehody a výše škody je předmětem vyšetřování Policie ČR.
Další pondělní nehoda se stala okolo půl sedmé ranní u Starých Hutí na Uherskohradišťsku. „Řidič vyjel ze silnice a se svým autem skončil na střeše. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolná jednotka z nedalekých Buchlovic.
„V době příjezdu hasičů byl řidič mimo vozidlo a v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči u auta odpojili autobaterii a zajistili vozidlo proti vzniku požáru. Také tato nehoda je v šetření Policie ČR,“ dodala Lucie Javoříková.


Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje