Řidič nezvládl předjíždění a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem

04.01.2023 17:14

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Dopravní nehoda tří vozidel zablokovala v úterý 3. prosince odpoledne silnici mezi obcemi Bílovice a Březolupy. Tři zraněné osoby odvezli záchranáři do nemocnice.
„Devětašedesátiletý řidič vozidla Hyundai jel od Bílovic směrem na Březolupy. Aniž by měl dostatečný rozhled, začal předjíždět před sebou jedoucí VW Touareg s přívěsem. Při tomto manévru se stalo, že se čelně střetl s protijedoucím řidičem vozidla Toyota Corolla a poté bočně i s vozidlem, které předjížděl. Následkem toho se dostal do smyku, vyjel mimo silnici na pole, kde se několikrát převrátil přes střechu. Toyota po čelním střetu skončila také mimo silnici,“ uvedla Milena Šabatová, policejní mluvčí.
Dechové zkoušky u účastníků této události vyšly negativní. Přivolaní záchranáři si převzali do své péče tři zraněné osoby, a to devětašedesátiletého řidiče a posádku z vozidla Toyota. Celková škoda je předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Komunikace byla v místě na několik hodin uzavřena. Událostí se i nadále zabývají dopravní policisté.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje